PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ DO TERRA ALTA ❦ VINS DE CATALUNYA ❦ DO TERRA ALTA ❦ LA BOLLIDORA ❦  LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦   DO TERRA ALTA ❦  LA BOLLIDORA ❦  SAÓ ❦ PUNT G ❦ FLOR DE LA GARNATXA ❦ PLAN B ❦  PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ PAÍSDEVINS  ❖ JOSEP DALMAU RIERA, EDITOR ❦

PAÍS DE VINS, vins de Catalunya

DO TERRA ALTA, CELLER LA BOLLIDORA / vilalba dels arcs, terra alta

VINS DE CATALUNYA ❦  SAÓ ❦ PUNT G ❦ FLOR DE LA GARNATXA ❦ PLAN B ❦ DO TERRA ALTA ❦ LA BOLLIDORA ❦  LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦ LA BOLLIDORA ❦   DO TERRA ALTA ❦  LA BOLLIDORA ❦  PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ PAÍSDEVINS  ❖

 
 

Terra Alta, Terres Pobres, Vins Rics

Dins de la D.O Terra Alta, trobem Vilalba dels Arcs com la zona de més alçada, amb 450 mt mínim sobre el nivell del mar.

Les gelades i vent a l’ hivern fan un clima dur però que afavoreix la sanitat de la vinya.

Quant a les terres, són tot parceles petites, terrasses, amb un típic panal, que n'hi diem, que són més aviat de component calcari, que donen una certa mineralitat, finesa a la vegada que concentració dels raïms.


En les varietats, defesem la nostra identitat a través bàsicament de les tres negres GARNATXA, SAMSÓ (CARINYENA) i MORENILLO, única a la Terra Alta (tot i que alguns l'emparenten amb la Bobal o la Monastrell). També hem incorporat la varietat Mediterrània que trobem des d'Avignon a Alacant, la SYRAH.Ricard Zamora Isanda 
DO ALELLA../DO_ALELLA/ACTUALITAT_DO_ALELLA.html
DO CATALUNYA../DO_CATALUNYA/ACTUALITAT_DO_CATALUNYA.html
DO CAVA../DO_CAVA/ACTUALITAT_DO_CAVA.html
DO CONCA DE B.../DO_CONCA_DE_BARBERA/ACTUALITAT_DO_CONCA_DE_BARBERA.html
DO COSTERS DEL S.../DO_COSTERS_DEL_SEGRE/ACTUALITAT_DO_COSTERS_DEL_SEGRE.html
DO EMPORDÀ../DO_EMPORDA/ACTUALITAT_DO_EMPORDA.html
DO MONTSANT../DO_MONTSANT/ACTUALITAT_DO_MONTSANT.html
DO PENEDÈS../DO_PENEDES/ACTUALITAT_DO_PENEDES.html
DO PLA DE BAGES../DO_PLA_DE_BAGES/ACTUALITAT_DO_PLA_DE_BAGES.html
DOQ PRIORAT../DOQ_PRIORAT/ACTUALITAT_DOQ_PRIORAT.html
DO TARRAGONA../DO_TARRAGONA/ACTUALITAT_DO_TARRAGONA.html
DO TERRA ALTA../DO_TERRA_ALTA/ACTUALITAT_DO_TERRA_ALTA.html

Contacteu amb Celler La Bollidora


Tacons 8 - 43782 Vilalba dels Arcs - Terra Alta
Tarragona - Spain

info@cellerlabollidora.com  

Mòbil:  630 888 588        

Internacional  +34 620 267 536

Tel i Fax 977 438 020   +34 937 155 065


Propietari: Joan Carles Sánchez

Vendes: Ricard Zamora

Capacitat anual en litres: 30.000

Ampolles elaborades anuals: 20.000

Nombre de bótes: 25 de 300, 400 i 500 lt

Tipus de roure: Francès.

Vinya: 12 ha.

Varietats: Garnatxa negra i blanca, Samsó, Morenillo, Sitja, Syrah, Sauvignon blanc i Cabernet Sauvignon


www.cellerlabollidora.com


PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html

Els Vins de La Bollidora


( Per conèixer millor els vins del Celler La Bollidora, cliqueu a dalt a la dreta i accedireu a la fitxa i fotografia de cada vi ).


Anècdota - el nom del primer vi:

L'anyada 2005 fou la nostra primera anyada. Les instal·lacions no disposaven de corrent elèctric, i el primer pla, el pla A, era "La Companyia" que ens el féssin arribar. El PLA B (que acostumem a dir tots Plan B), era llogar un generador de gasoli per poder fer anar la màquina de desgranar, el fred, etc. i aquest PLAN B va ser el que vam haver de realitzar.


En blanques fem honor a l'excel·lent GARNATXA BLANCA, que té la difícil lectura d'escapar del concepte "vi blanc", que entenem majoritàriament que ha de ser de poc grau, acidesa alta, lleuger i refrescant - en el nostre cas, el FLOR DE GARNATXA d'alt contingut d'alcohol, afinat en bótes que li dóna corpulència i una certa densitat, elevada complexitat, i que és company indiscutible d'un bon pernil ibèric, peix blau, formatges curats, ...


Amb el tercer vi negre preteniem mostrar la màxima expressió del celler, el vi negre més excels que poguéssim fer, i per paral·lelisme amb la difícil trovalla que suposa el PUNT G (.G), vam triar aquest nom pel millor vi negre del celler - mireu de veure la dona sencera en posició corva de l'etiqueta -.
També hem elaborat alguna anyada el CALITJA, vi blanc jove sense fusta, també amb un 100% o gairebé, de Garnatxa Blanca. Esperem poder fer-ne amb la verema d'enguany.

Els Vins de La BollidoraLA_BOLLIDORA_ELS_VINS.html