PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ DO ALELLA ❦ DO CAVA ❖ ALELLA VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA BLANC SEC  VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA CLÀSSIC ❖ MARFIL ALELLA MOLT DOLÇ ❖ MARFIL ALELLA ROSAT ❖ MARFIL BLANC DE NOIRS ❖ MARFIL SEMI SEC ❖  MARFIL MOSCATELL  ❖ MARFIL VIOLETA GARNATXA ❖ VALLMORA ALELLA VINICOLA ❖ ALELLA VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA BLANC SEC  VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA CLÀSSIC ❖ MARFIL ALELLA MOLT DOLÇ ❖ MARFIL ALELLA ROSAT ❖ MARFIL BLANC DE NOIRS ❖ MARFIL SEMI SEC ❖  MARFIL MOSCATELL  ❖ MARFIL VIOLETA GARNATXA ❖ VALLMORA ALELLA VINICOLA ❖ ALELLA VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA BLANC SEC  VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA CLÀSSIC ❖ MARFIL ALELLA MOLT DOLÇ ❖ MARFIL ALELLA ROSAT ❖ MARFIL BLANC DE NOIRS ❖ MARFIL SEMI SEC ❖  MARFIL MOSCATELL  ❖ MARFIL VIOLETA GARNATXA ❖ VALLMORA ALELLA VINICOLA ❖ ALELLA VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA BLANC SEC  VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA CLÀSSIC ❖ MARFIL ALELLA MOLT DOLÇ ❖ MARFIL ALELLA ROSAT ❖ MARFIL BLANC DE NOIRS ❖ MARFIL SEMI SEC ❖  MARFIL MOSCATELL  ❖ MARFIL VIOLETA GARNATXA ❖ VALLMORA ALELLA VINICOLA ❖ ❖ PAÍSDEVINS PAÍSDEVINS ❖ ❖ VINS DE CATALUNYA ❖ ❖ PAÍSDEVINS PAÍSDEVINS ❖ ❖ VINS DE CATALUNYA ❖ ❖ ALELLA VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA BLANC SEC  VINICOLA ❖ MARFIL ALELLA CLÀSSIC ❖ MARFIL ALELLA MOLT DOLÇ ❖ MARFIL ALELLA ROSAT ❖ MARFIL BLANC DE NOIRS ❖ MARFIL SEMI SEC ❖  MARFIL MOSCATELL  ❖ MARFIL VIOLETA GARNATXA ❖ VALLMORA ALELLA VINICOLA ❖ ❖ VINYES I CELLERS, TERRA I GENT , ALELLA VINÍCOLA PAÍSDEVINS

PAÍSDEVINS

do alella / alella vinícola


 
 

RECUPERACIÓ DE VARIETATS ANCESTRALS A ALELLA


El celler Alella Vinícola S.L., elaborador de prestigi a la D.O. Alella des del 1906 de marques tan emblemàtiques com Marfil, Ivori o Vallmora, participa de manera directa en un projecte de recerca arqueològica experimental desenvolupat per diversos arqueòlegs, l’aval científic de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el finançament dels fons d’ajuda a la recerca de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu és conèixer tots els procesos productius i de comercialització del vi a l’Antiguitat i en especial a l’època romana: tècniques de plantació i conducció, tipus de vinificacions, envelliments, envasat, transport i distribució del vi.

En aquests moments, mentres els ceps plantats l’any 2009 s’estan formant al jaciment romà Cella Vinaria de Teià, s’ha iniciat la identificació de dues varietats (blanca i negra) per empeltar la propera primavera, a partir de dades procedents de recerca documental (fonts antigues: Plini, Cató, Columella, Varró,…), enológiques , ampel.logràfiques i genétiques mitjançant estudis d’ADN .

D’aquí a pocs anys Alella Vinícola vinificarà i comercialitzarà el primer vi seguint el criteri dels primers elaboradors de vi a la Laietània fa més de 2.000 anys.Alella, 28 de febrer de 2012

Primers Quatre vins de

l’Anyada’11 d’Alella Vinícola

La nova anyada de quatre dels productes més emblemàtics del celler Alella Vinícola acaba d’arribar a les botigues. Es tracta dels blancs Marfil Clàssic i Marfil Sec, i els rosats Marfil Rosat i Mayla. Els seguidors d’aquest darrer, un fi rosat amb un punt d’agulla, estan d’enhorabona, ja que l’anyada 2010 no es va embotellar perquè, tal com explica l’enòleg de l’empresa, Xavier Garcia, “les característiques de l’anyada 2010, que van ser molt bones per a alguns dels nostres productes, no ens permetien elaborar el Mayla amb els estàndards de qualitat que exigim, i vam decidir no elaborar-lo”.

L’anyada 2011 es posa ara a la venda i no abans, perquè tots quatre vins se sotmeten a un procés de criança amb les pròpies mares que dura un mínim de tres mesos. Garcia explica que “així aconseguim una més gran complexitat en boca i més riquesa aromàtica. A més, aquest procés proporciona al vi una millor capacitat per suportar el pas del temps. Així, els blancs poden aguantar perfectament 3 anys en ampolla i els rosats 2. El mercat demana cada cop més que les noves anyades es posin a la venda aviat, però es estimem més no llançar-los al mercat fins que hem assolit el nivell de qualitat òptim perquè el consumidor pugui gaudir de la millor expressió aromàtica i de sabors”. L’enòleg, a més, ha avançat que “ben aviat presentarem una novetat, un vi molt diferent d’aquests quatre 2011 que presentem avui i que confiem que agradarà força al nostre públic més exigent”.

 

© JD pera GOURMETCATALUNYA&PAISDEVINS

CONTACTEU AMB

ALELLA VINÍCOLA


Alella Vinícola S.L. * Rambla Àngel Guimerà 62 * Alella - Maresme * Tel. 93 540 38 42 * Fax. 93 540 16 48

www.alellavinicola.com * marfil@alellavinicola.com * clubmarfil@alellavinicola.comPremis i reconeixements recents per a

ALELLA VINÍCOLA

Els vins del Celler Alella Vinícola han estat reconeguts amb les millors puntuacions de la D.O. Alella per la Guía Peñín dels Millors Vins d’Espanya 2011.

  1. Marfil Molt Dolç 92 punts ;

  2. Marfil Generós Semi a 91 punts  ;

  3. Marfil Violeta 90 punts;

  4. Marfil Generós Sec 89 punts

  5. Ivori Blanc 87 punts.

A més a més, la revista Vino + Gastronomia ha seleccionat el Marfil Molt Dolç com a un dels 10 millors vins dolços d’Espanya al tast dels 300 Millors Vins d’Espanya 2010-2011.
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html

Alella Vinícola

Marfil Negre Criança

MARFIL NEGRE CRIANÇA 2010

30% Cabernet Sauvignon,

40% Garnatxa negra, 30% Syrah

Grau alcohòlic: 14,5 %vol.

Acidesa (en tartàric): 6,5 g/l

pH: 3,48
Sucre residual: < 1.9 g/l

En funció de la maduresa final de les diferents vinyes i varietats es conforma el cupatge definitiu de cada anyada. La base varietal se la reparteixen el Cabernet Sauvignon, la Garnatxa negra i el Syrah. S’han elaborat totes elles per separat
fins a l’hora de criar en bóta que s’ha fet amb el cupatge definitiu. La criança ha durat 12 mesos, en bótes roure francès de 225, 300 i 400 litres.

FITXA DE TAST

Color cirera, aroma intens de fruits del bosc (baies), balsàmic, especiat, una mica floral, amb notes de regalèssia i matissos de fumats. Boca equilibrada, taní pulit, de mitja estructura, amb notes de fruita vermella, fumats i matissos torrats al retrogust.

El seu maridatge s’adapta molt bé a molts dels plats com assortit d ́embotits ibèrics, cargols a la llauna, botifarra amb mongetes del ganxet, entrecot de vedella, broqueta de carns, filet de vedella, costelletes i mitjanes de “lechazo” a la brasa, rodó de vedella, bolets saltejats,...

Punts Peñín : 85 pts

Pvp aprox. 7€93 Punts Per Dos Marfil

d’Alella Vinícola

Marfil Molt Dolç i el Marfil Violeta obtenen 93 punts a la llista Parker, la llista de vins més prestigiosa del món

 

Robert Parker, el crític de vins més influent del món i editor de la revista, acaba de publicar la llista dels millors vins catalans després que un dels seus tastadors, Neal Martin, visités Catalunya per tastar una selecció de vins de les 11 DO Catalanes. De tots els vins tastats, Parker ha publicat un llistat dels 680 vins que superen la nota de tall de 83 punts. Entre els 50 primers hi trobem dos productes emblemàtics d’Alella Vinícola, el Marfil Molt Dolç i el Marfil Violeta, amb 93 punts cadascun. És la primera vegada a la història que un vi de la Denominació d’Origen Alella supera la barrera dels 90 punts Parker. A més, a la llista també s’hi pot trobar un el Marfil Escumós Blanc de Negre Brut, amb 86 punts. Són els únics vins de la DO Alella que apareixen a la llista, tots tres del celler Alella Vinícola.

Xavier Garcia, director tècnic i enòleg d’aquest celler, explica que “és una bona notícia per a nosaltres perquè el “guru” de vins més important del món ha reconegut la qualitat dels nostres vins. També és una molt bona notícia per a la DO Alella; és una DO tan petita que és difícil que es parli de nosaltres i ara, gràcies a aquests grans resultats, la DO Alella està tenint ressò a nivell internacional”. I afegeix: “A nivell personal representa una satisfacció enorme perquè es reconeixen dos vins molt personals que expressen la identitat i història d’aquesta zona, el Molt Dolç i el Violeta, vins elaborats amb les varietats autòctones (Pansa Blanca i Garnatxa Negra) que van desaparèixer fa molts anys i que vam recuperar fa aproximadament una dècada. A més, que Parker valori tan bé el Marfil Escumós Blanc de Negre Brut és també motiu de gran satisfacció perquè és un vi que vam començar a elaborar fa només dues collites i ja està a primera línia internacional. Es tracta d’un vi totalment oposat als anteriors, de caràcter molt modern i innovador, que sorprèn tothom que el tasta”.
Preguntat sobre la repercussió que tindran aquests excel·lents resultats per al seu celler i la DO Alella, Xavier Garcia es mostra convençut que “aquestes bones puntuacions ens ajudaran a dinamitzar el mercat americà i a l’exportació en general, ja que la llista Parker és la referència obligada per a la majoria d’importadors internacionals”.

 
ALELLA VINÍCOLA
 >> EL CELLER >>ALELLA_VINICOLA_ENOTURISME.html