PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ PAÍSDEVINS ❖ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU RIERA, EDITOR

PAÍSDEVINS

actualitat do tarragona

TAST DE VINS ❦ GUIA DE VINS ❦  PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ ACTUALITAT DO TARRAGONA ❦ NOTICIES DO TARRAGONA ❦ PAÍSDEVINS ❖

 
 

28/08/2012

Comença  la verema  a la

DO Tarragona 2012


Bona part dels cellers de la DO Tarragona van començar la verema 2012 a finals del mes d'agost, tot i que d'altres, depenent de les varietats del raïm, esperen als primers dies de setembre. La verema 2012 s'afronta amb bones expectatives, tot i la reducció de la producció degut a la sequera que el Camp de Tarragona ha patit en els últims mesos. Algunes fonts apunten a que la reducció respecte la collita de l'any passat se situa al voltant del 25%. En canvi, la qualitat del raïm és excepcional, segons les primeres impressions dels cellers. La verema s'allargarà fins a mitjan del proper més d'octubre.
12/06/2012

La DO Tarragona convida a l’estrena mundial de la pel·lícula “Ghost Track”


Dirigida per Fabrizio Rossetti ha estat rodada parcialment a Tarragona.La DO Tarragona oferirà una copa de vi a tots els assistents a la projecció que també comptarà amb part de l’equip.

La DO Tarragona convida aquest dijous a les 20.00 hores a la Sala 8 i Mig del complexe Ocine Les Gavarres de Tarragona a l’estrena mundial del del llargmetratge “GHOST TRACK”, del director Fabrizio Rossetti. La pel·lícula, que pren com a fil conductor la música i les relacions humanes que s’estableixen, ha estat rodada a París, Beirut, Malta, Istanbul, Berlín, Barcelona i a Tarragona, al circ i a l’amfiteatre, amb el reconegut actor Fermí Reixach. Aquí us deixem el link del film per a més informació.

http://youtu.be/BSGhzCoQkd0

Es comptarà amb la presència d’actors i el director. L’entrada a l’estrena és gratuïta i no cal invitació. Abans de la projecció de la película se servirà una copa de vi oferta per la DO Tarragona que està molt satisfeta que una pel·lícula rodada a Tarragona s’estreni brindant amb els vins de la DO Tarragona. Podeu convidar a qui vulgueu, s’agrairà la màxima difusió. Us hi esperem !!!

El punt de partida de la pel·lícula és un fragment de l’himne compost a Sant Joan Baptista per Paulus Diaconus, una peça en llatí del segle VII en què l’inici de cada vers correspon a una nota musical. Cadascun d’aquests versos dóna títol a les set històries del film, que han estat rodades en diferents llocs del món i en diferents llengües (àrab, anglès, castellà, francès, etc.). Aquesta universalitat és essencial en la pel·lícula, ja que per desig del director sempre s’haurà de projectar en versió original subtitulada. Segons Rossetti, ”les paraules, els sons, els accents… aquesta barreja també forma part de la banda sonora de la pel·lícula, que no es pot modificar”.

Precisament la cinquena d’aquestes històries, SOLvi polluti, ha estat rodada en diferents indrets de Tarragona. L’equip de producció buscava espais patrimonials per enregistrar algunes seqüències i va descobrir les localitzacions de l’Amfiteatre i el Circ. L’actor Fermí Reixach, actualment molt popular per interpretar el constructor Guillem Almeda a la sèrie de TV3 La Riera, hi encarna un violinista ja molt gran que torna a casa seva per tocar en el seu últim concert. Tot l’equip va sortir molt satisfet de Tarragona i especialment encantat amb la bellesa de la Volta Llarga del Circ. La Tarragona Film Office va col·laborar en tot el procés.

La pel·lícula estarà una setmana en cartell als Ocine Les Gavarres però la resta de la distribució encara no està lligada. Ghost Track és un film independent, rodat amb un pressupost reduït i que ara busca el seu lloc dins dels circuits comercials

“Ghost Track” és una pel·lícula apta per a majors de 13 anys.


Els vins de la DO Tarragona triomfen al XVII Concurs de Vins de la Firagost

Mas Vicenç, Celler Cooperatiu de Vila-rodona, Vins Padró, Vinícola de Nulles, Agrícola de Bràfim Vinya Janine, Cooperativa Agrícola de Valls i El Vi a Punt reben premis a Valls


Els vins elaborats pels cellers i les empreses de la DO Tarragona van ser els guanyadors destacats del XVII Concurs de Vins i Caves de la Firagost de Valls que organitza la Cambra de Comerç de Valls i l’establiment la Vinoteca del Rebost.


Resultats del Concurs de vins i caves Firagost 2011

Una vintena de cellers van presentar les seves millors referències a Valls

El dilluns 25 de juliol, com a acte previ a la celebració de la Firagost, es va fer el concurs de tots els vins i caves representats a la fira. L'ànima del concurs, l'organitzadora, és Anna Casabona, de la Vinoteca del Rebost de Valls, que amb el suport de la Cambra de Comerç local, enguany han fet el tast a l'Hotel Class, situat al passeig President Tarradellas de la capital de l'Alt Camp.

És un tast a cegues en el qual els jutges van puntuant cada vi segons les seves característiques i virtuts (o defectes, si es dóna el cas). Tots els tastadors són experimentats i provenen de diferents sectors del vi: enòlegs, sommeliers.

Es classifica els vins en categories: blancs joves, blancs criança, negres joves, negres criança, caves i generosos, i es trien els tres primers classificats de cada categoria. El mateix dia, a partir de dos quarts de nou, es dóna a conèixer el veredicte del concurs amb els guanyadors de cada categoria.


BLANCS JOVES

1.- MAS VICENS BLANC JOVE 2010 - Celler Mas Vicens (DO Tarragona)
2.- FLAMA ROJA 2010 - Celler Cooperatiu de Vila-Rodona (DO Tarragona)
3.- ADERNATS SEDUCCIÓ 2010 - Vinícola de Nulles (DO Tarragona)

BLANCS CRIANÇA

1.- PORTELL Blanc de bota - Vinícola de Sarral SC, SCCL
2.- CAMÍ DE LA FONT 2010 - Vinyes del Tiet Pere
3.- MAS VICENS Chardonnay 2010- Celler Mas Vicenç (DO Tarragona)

ROSATS
1.- APUNT NON 2010 - EL VI A PUNT (DO Tarragona)
2.- ROSAT SYRAH 2010 - Rendé Masdéu SL
3.- PUIG RODÓ ROSAT 2010 - Agrícola de Bràfim (DO Tarragona)

NEGRES JOVES

1.- SYH Syrah 2010 - Vinya Janine (DO Tarragona)
2.- IPSIS Merlot 2010 - Vins Padró SL (DO Tarragona)
3.- XAT DE BENAIGES 2010.- Cooperativa Agrícola de Valls (DO Tarragona)

NEGRES DE CRIANÇA

1.- IPSIS Criança 2007 - Vins Padró SL (DO Tarragona)
2.- MAS VICENS negre criança 2008 - Celler Mas Vicenç (DO Tarragona)
3.- FLAMA ROJA 2004 - Celler Cooperatiu de Vila-Rodona (DO Tarragona)

GENEROSOS

1.- MAS VICENÇ DOLÇ - Celler Mas Vicenç (DO Tarragona)
2.- MOSCATELL DONZELL - Vins Padró SL
3.- VI RANCI - Celler Cooperatiu de Vila-Rodona (DO Tarragona)BONES PUNTUACIONS AL WINE ADVOCATE DELS VINS VALORATS DE LA DO TARRAGONA

La Guia Parker, publicada als Estats Units pel prestigiós crític vinícola Robert Parker, que dirigeix la influent revista “The Wine Advocate”, ha puntuat per primer cop quatre vins de la DO Tarragona en la darrera llista de vins catalans que ha elaborat el crític Jay Miller, l'home encarregat per Parker per tastar els vins que es produeixen al nostre país des de fa uns anys. En concret han estat dos vins Clos Barenys, produïts per la Bodega Josep Maria Bach e Hijos, un vi de la Vinícola de Nulles i també un vi de Vins Padró de Bràfim els que han aparegut a la llista de vins catalans de Robert Parker.

Els quatre vins i les seves puntuacions són els següents.

  1. Negre Clos Barenys Merlot Syrah 2007 88 punts.

  2. Negre Clos Barenys Criança 2004 87 punts

  3. Negre Adernats Angelus (Vinícola Nulles) 2009 87 punts

  4. Negre Ipsis Crianza (Vins Padró) 2007 87 punts

Des de la DO Tarragona es valora molt positivament aquesta presència dels vins de la DO en aquesta llista perquè és la confirmació del treball que les bodegues estan fent en els darrers anys, un treball que ja estava força valorat a l'Estat espanyol, amb excel·lents puntuacions a la Guia Peñín, o també havia obtingut mencions importants al concurs mundial de Brusel·les. Ara el reconeixement també arriba dels Estats Units, d’una guia tan important com la de Parker que és fonamental de cara a incrementar les exportacions a un mercat tan exigent i competitiu com és el nord-americà.

Veure Llista completa Wine Advocate de la DOTarragona

 

4/10/12

Mostra de Vins de la do Tarragona a el Corte Inglés

Del 5 al 20 d’octubre, 24 de cellers de la DO Tarragona ofereixen al consumidor una extensa gamma de 130 vins. La iniciativa té com a objectiu donar a conèixer aquests vins als tarragonins i als visitants d’aquest important centre comercial.

El Corte Inglés de Tarragona acollirà entre aquest divendres 5 d’octubre i el 20 d’octubre la primera Mostra dels Vins de la DO Tarragona, una iniciativa impulsada des del Consell Regulador de la DO Tarragona i el propi establiment comercial que té com a objectiu la difusió, la promoció i la venda directa dels vins elaborats pels diferents cellers i empreses adscrits a la Denominació d’Origen Tarragona.
En total, en un espai situat a la planta soterrani d’El Corte Inglés, al costat del supermercat, el visitant podrà trobar els vins elaborats per més d’una vintena dels cellers de la DO Tarragona. En total el client descobrirà en aquesta mostra 130 referències dels vins d’aquesta històrica denominació d’origen, la més antiga de Catalunya, produïts en 24 cellers a les quatre comarques del seu territori, el Tarragonès, l’Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre.
El visitant podrà descobrir entre aquestes 130 referències l’extensa gamma de vins que actualment té al mercat la DO Tarragona, alguns dels quals han obtingut excel•lents notes en guies tan prestigioses com la Guia Peñín o la Guia de Vins i Caves de Catalunya. A El Corte Inglés es podran trobar des dels vins blancs més frescos i mediterranis realitzats amb les varietats de la zona com són el macabeu, el xarel•lo, als negres de criança passant pels vins negres joves, els rosats, els vins escumosos i també els vins dolços i de licor, els vins coneguts tradicionalment com a Tarragona Clàssics.Els 24 cellers que participen en aquesta iniciativa són:
De Muller (Reus)
Cellers Unió (Reus)
Vinícola de Nulles (Nulles)
Celler Sort del Castell-Vermut Yzaguirre (El Morell)
Celler Mas Vicenç (Cabra del Camp)
Cooperativa de Bràfim (Bràfim)
Cooperativa de Rodonyà (Rodonyà)
Vinya Janine (Rodonyà)
Celler Pedrola (Miravet)
Vins Padró (Bràfim)
Castell d’or (Vila-rodona)
Vermuts Miró (Reus)
Cooperativa de Montbrió (Montbrió del Camp)
Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)
Agrícola Sant Vicenç (Ginestar)
Celler Dpegna (Ginestar)
Clos Barenys (Vila-seca)
Celler Mas del Botó (Alforja)
Celler Serra de Llaberia (Tivissa)
Celler La Boella (La Canonja)
Estudi BL-Bigas Luna (La Riera de Gaià)
Vins Ecològics Helga Harbig (Rasquera)
Celler Mas Bella (Masmolets-Valls)
Vinyes del Terrer (Vila-seca)

Altres productes agroalimentaris
Al mateix temps i durant els quinze dies que durarà aquesta promoció, la Mostra de Vins de la DO Tarragona es completa amb altres productes agroalimentaris amb garantia d’origen produïts en aquestes comarques com son l’oli, la mel, els fruits secs, les melmelades i altres productes que mariden a la perfecció amb aquests vins. Al mateix temps, els cellers de la DO Tarragona que elaboren altres productes, com ara vermuts o caves, també els oferiran aprofitant aquesta Mostra de Vins de la DO Tarragona.


07/05/2012

Vuit Cellers Premiats al Concurs de Vins de la DO Tarragona

La XVIII edició de Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, que convoca el Consell Regulador de la DO Tarragona, ha repartit els seus premis entre vuit cellers: De Muller, Vinícola de Nulles, Vins Padró, Celler Pedrola, Estudi BL/Josep M. Saumell, Cooperativa de Vila-rodona, Mas Vicens i Cooperativa de Rodonyà.

Ha estat l’empresa reusenca De Muller la que ha obtingut més primers premis, en concret en sis de les nou categories a les que es presentava (Blanc aromàtic, Blanc Fusta, Vi Escumós, Negre Criança, Vi de licor sec i Vi de licor dolç) mentre que la resta de primers premis han estat per la Cooperativa de Vila-rodona amb el Flama Roja (vi blanc sec), la Vinícola de Nulles amb l’Adernats Rosat (rosats) i Vins Padró de Bràfim amb l’Ipsis Negre Ull de Llebre-Merlot (negre jove). També han obtingut segons premis Mas Vicens de Cabra del Camp, Estudi BL/Josep M. Saumell de Rodonyà, la Cooperativa de Rodonyà i el Celler Pedrola de Miravet.

Els premis es lliuraran el proper dia 1 de juny en un dels actes paral·lels a la celebració de la propera edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de juny a la Rambla Nova de Tarragona. El panell de tast que ha valorat els 82 vins que s’han presentat en el concurs estava format per 21 especialistes (enòlegs i somellers) que s’han reunit a l’Aula de Tast de la Facultat d’Enologia de la URV. La presidenta del jurat ha estat un any més la professora de la Facultat d’Enologia, Montse Nadal.

Nadal, un cop s’han realitzat els tastos, ha valorat l’esforç que molts cellers han fet en la vinificació de les diferents varietats de raïm blanc com el xarel·lo, el macabeu o el muscat i assegura que “s’ha ampliat la diversitat d’aquests vins”. També ha afirmat que els vins blanc en fusta mantenen la línea de qualitat encetada ja fa uns anys, tot i que encara hi ha pocs cellers que s’hi dediquin. Així mateix, Nadal ha destacat l’interessant risc que prenen alguns cellers amb nous cupatges entre varietats com el sumoll, el syrah, l’ull de llebre o les garnatxes, aconseguit gran varietat d’estils que han de fructificar encara molt més en els propers anys. La presidenta del jurat també ha dit que destaquen alguns vins negres de criança amb aromes molt intensos mentre que, com sempre, els vins dolços i de licor mantenen la fama i el prestigi històric dels Tarragona Clàssics, els grans ambaixadors de la DO Tarragona.PREMIS 2012 XVIII CONCURS VINS EMBOTELLATS DO TARRAGONA

BLANC AROMÀTIC
1r Premi: Muscat. De Muller. (Reus)
2n Premi: Ipsis. Vins Padró. (Bràfim)

BLANC FUSTA
1r Premi: Chardonnay 2011. De Muller. (Reus)
2n Premi: Adernats Fermentat Barrica. Vinícola Nulles (Nulles)

BLANC SEC
1r Premi: Flama Roja. Cooperativa Vila-rodona (Vila-rodona)
2n Premi: Camí de Sirga. Celler Pedrola. (Miravet)

ROSAT
1r Premi: Adernat Rosat. Vinícola de Nulles (Nulles)
2n Premi: Migjorn. Cooperativa de Rodonyà (Rodonyà)

NEGRE JOVE
1r Premi: Ipsis Negre Ull de Llebre-Merlot. Vins Padró (Bràfim)
2n Premi: Tinto Tierra. Estudi BL/Josep M. Saumell (Rodonyà)

NEGRE CRIANÇA
1r Premi: Pórpores 2007. De Muller. (Reus)
2n Premi: Arlequí. Mas Vicens. (Cabra del Camp)

VI ESCUMÓS
1r Premi: Brut Nature Mas de Valls. De Muller. (Reus)
2n Premi: Iomus Cryo. Cooperativa Rodonyà (Rodonyà)

VI DE LICOR DOLÇ
1r Premi: Rancio Seco. De Muller. (Reus)
2n Premi: Vi Ranci. Cooperativa de Vila-rodona (Vila-rodona)

VI DE LICOR SEC
1r Premi: Moscatel Añejo. De Muller. (Reus)
2n Premi: Mistela. Cooperativa de Vila-rodona (Vila-rodona).La DO Tarragona, protagonista de nou a Tarragona amb el Vi de Santa Tecla


El Consell Regulador de la DO Tarragona col·labora un any més amb l'Ajuntament de Tarragona en la propera edició de les festes de Santa Tecla. En concret el diumenge 25 de setembre a les 12:30 a la Plaça de les Cols tindrà de nou lloc el vermut del vi i el formatge en el qual es repartiran més de 500 degustacions de vi de la DO Tarragona com ja ha passat en ocasions anteriors. En aquesta ocasió l'acte estarà amenitzat per l'actuació del grup Et Faré un Bombo. Però la gran novetat d'enguany a Santa Tecla és la creació del nou Vi de Santa Tecla, una nova iniciativa de la DO Tarragona. Es tracta d'una edició especial d'un vi d'un celler de la DO Tarragona amb una nova etiqueta que es comercialitzarà durant les festes a la ciutat i que en cada edició el farà un celler diferent. En aquest primer any el celler que ha estat elegit ha estat la Vinícola de Nulles que ha elaborat el Vi de dia de Santa Tecla, un blanc jove, i el Vi de Nit, un negre jove. D'aquesta manera, la DO Tarragona s'integra més encara en les activitats lúdiques i festives que es fan a la ciutat i posiciona el vi com un referent indispensable a la festa.
La  Guía Peñín tasta els vins de la DO Tarragona per la seva edició de 2012

Dos professionals d’aquesta prestigiosa guia de vins, la referent a l’Estat espanyol, han pogut tastar 80 vins elaborats pels diferents cellers de la DO Tarragona.

Els dos tastadors han destacat l’excel·lent qualitat dels vins blancs amb la seva tipicitat mediterrània; l’equilibri dels negres amb el seu punt just de fusta; l’esforç de la DO per recuperar la varietat sumoi i de nou els vins de licor, Tarragona Clàssics, com a referents de la DO.


Dos tastadors de la Guía Peñín, Pablo Vecilla i Javier Luengo, han estat aquesta setmana a Tarragona per tastar una vuitantena de vins elaborats pels diferents cellers de la DO Tarragona per tal de puntuar aquests vins en la propera edició de la Guía Peñín, la més prestigiosa que s’edita a Espanya, i que sortirà al mercat a finals del 2011. El tast es va fer a les instal·lacions de la DO Tarragona. Els dos tastadors de Peñín van voler destacar l’excel·lent qualitat obtinguda en els vins blancs que mantenen la seva tipicitat mediterrània. Pel que fa als vins negres, des de Peñín s’ha valorat l’equilibri que presenten i també el seu punt just de fusta. També ha estat valorat l’esforç de la DO Tarragona per la recuperació de varietats tradicionals, en aquest cas els vins amb sumoi elaborats a la Cooperativa de Rodonyà. Com sempre, els vins de licor, els Tarragona Clàssics, també van ser destacats per la seva tipicitat i pel fet de mantenir-se durant dècades com a referents indiscutibles d’aquesta denominació d’origen.

L’any passat, en la darrera edició de la Guía Peñín, setze vins de la DO Tarragona van assolir puntuacions superiors als 90 punts, xifra que en aquesta guia son considerats com a vins excel·lents.

 
DO ALELLA../DO_ALELLA/ACTUALITAT_DO_ALELLA.html
DO CATALUNYA../DO_CATALUNYA/ACTUALITAT_DO_CATALUNYA.html
DO CAVA../DO_CAVA/ACTUALITAT_DO_CAVA.html
DO CONCA DE B.../DO_CONCA_DE_BARBERA/ACTUALITAT_DO_CONCA_DE_BARBERA.html
DO COSTERS DEL S.../DO_COSTERS_DEL_SEGRE/ACTUALITAT_DO_COSTERS_DEL_SEGRE.html
DO EMPORDÀ../DO_EMPORDA/ACTUALITAT_DO_EMPORDA.html
DO MONTSANT../DO_MONTSANT/ACTUALITAT_DO_MONTSANT.html
DO PENEDÈS../DO_PENEDES/ACTUALITAT_DO_PENEDES.html
DO PLA DE BAGES../DO_PLA_DE_BAGES/ACTUALITAT_DO_PLA_DE_BAGES.html
DOQ PRIORAT../DOQ_PRIORAT/ACTUALITAT_DOQ_PRIORAT.html
DO TARRAGONA
DO TERRA ALTA../DO_TERRA_ALTA/ACTUALITAT_DO_TERRA_ALTA.html
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html

15/09/2012

Vinet i Formatge per Santa Tecla

amb la DO Tarragona

El Consell Regulador de la DO Tarragona tornarà a participar un any més en la propera edició de les festes de Santa Tecla de Tarragona. En concret els vins de la DO Tarragona seran els protagonistes del Concert del vinet i el formatge que tindrà lloc el dissabte 15 de setembre tot just al davant de les escales de la plaça de les Cols.

Els assistents a aquest acte podran gaudir d'un got de vi blanc de la DO Tarragona acompanyat d'un plat de formatge. El concert estarà amenitzat per la música dels grallers de l'Esperidió.Jul i Agost’12

La DO Tarragona Convida al Festival ETC

 

Per participar en el sorteig d’entrades només cal enviar una fotografia d’una ampolla de la DO Tarragona.


El Consell Regulador de la DO Tarragona ha posat en marxa un sorteig per aconseguir una entrada doble per cadascun dels propers concerts i actuacions del festival ETC de Tarragona que se celebra aquest estiu al Camp de Mart i a la Tarraco Arena Plaça. Per participar en el sorteig d’aquestes entrades dobles per les següents actuacions només caldrà enviar una fotografia al correu comunicació@dotarragona.cat on es pugui veure una botella de vi de la DO Tarragona i també especificant per quina entrada es vol les invitacions. El termini per aconseguir les invitacions i participar en el sorteig s’acaba el dijous 19 de juliol a les 12 del migdia.En concret, la DO Tarragona, entitat col·laboradora del Festival ETC de Tarragona, sorteja un parell d’entrades pels següents espectacles :


Pat Metheny 19/7 (Camp de Mart)
Banda Simfònica Unió Musical Tarragona 21/7 (Camp de Mart)
Concha Velasco 3/8 (Camp de Mart)
Els amics de les arts 4/8 (Camp de Mart)
Omara Portuondo & Buena Vista Social Club 8/8 (Camp de Mart)
Serrat & Sabina 14/8 Tarraco Arena Plaça
Ballet Rus de San Petersburg 15/8 (Camp de Mart)
El Tricicle-Forever Young 17/8 (Camp de Mart).


30/03/2012

4 cellers de la DO Tarragona presents  a  Alimentària  2012


Vins Padró de Bràfim, la Vinícola de Nulles, Cellers Unió i la Cooperativa de Vila-rodona a través de Castell d’Or han participat al saló Intervin.

Fira de Barcelona ha viscut aquesta setmana una nova edició de la Fira Alimentària, l’aparador internacional de la indústria agroalimentària que sembla que és una de les poques que se’n surt amb la crisi i que ha rebut l’assistència de 40.000 visitants més que l’anterior edició, segons els organitzadors. De nou el sector del vi ha tingut el seu protagonisme a l’espai d’Intervin on s’han citat de dilluns a dijous milers de professionals per conèixer i, sobretot, tastar les darreres novetats del sector. Algunes de les empreses més representatives de la DO Tarragona també s’han desplaçat fins a la capital catalana per mostrar els seus vins i realitzar acords comercials amb empreses i distribuïdores del sector.
Així, durant quatre dies els responsables de Vins Padró de Bràfim han presentat la ja coneguda gama Ipsis i també la nova imatge dels vins comercialitzats amb la marca Crinel que ben aviat tothom podrà trobar als comerços. També Cellers Unió ha anat a Barcelona per mostrar els vins que produeix amb diferents D0′s catalanes, entre els que destaquen els Roureda, de la DO Tarragona. El grup Castell d’Or entre el qual s’hi inclou la Cooperativa de Vila-rodona també ha presentat en el seu ampli estand els vins Flama Roja de la DO Tarragona. Aquestes tres empreses han anat a Alimentària dins l’estand genèric de Catalunya i l’INCAVI. En canvi, la Vinícola de Nulles ha presentat la gama Adernats de la DO Tarragona amb un estand en solitari amb el qual també han donat a conèixer el celler modernista que any rere any rep un nombre més important de visitants.


La DO Tarragona  a la GastroPop del Poble  Espanyol de  Barcelona


El Poble Espanyol de Barcelona arrenca aquest dissabte 25 de febrer el cicle de festes gastronòmiques populars GastroPop que pretenen aproximar la cultura agroalimentària del país i la producció tradicional i de qualitat al ciutadà urbà. Cadascuna de les GastroPop (que seran sempre l'últim dissabte de cada mes) traslladarà a Barcelona la geografia i la gastronomia del país.

Les GastroPop tenen l'objectiu de promocionar i fer pedagogia sobre la producció de qualitat catalana, per això compten amb la col·laboració de diverses DO's i IGP's. La Festa del Calçot de Valls, tindrà lloc el 25 de febrer a partir de les 11 hores i durant tot el dia, i comptarà amb la col·laboració de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) del Calçot de Valls i la presència d'altres productes del Camp de Tarragona com el vi o la fruita seca. En aquest cas destaca la presència de la Cooperativa de Bràfim de la DO Tarragona que oferirà el seu vi rosat per la degustació popular de calçots que hi haurà entre la una del migdia i les quatre de la tarda. Es tracta d'un vi suau, aromàtic, fresc i lleuger elaborat amb ull de llebre ideal per acompanyar una bona calçotada.

Paral·lelament a aquest àpat també hi haurà un espai amb estands d'altres productes entre els quals també hi participaran dos cellers de la DO Tarragona, en concret el Celler Mas Bella de Masmolets (Valls) i el Celler Pedrola de Miravet.

 
Enoturisme
do Tarragona../ENOTURISME_CATALUNYA/ENOTURISME_CAMP_DE_TARRAGONA.html
Llista Parker’11
do TarragonaLLISTA_PARKER2011_TARRAGONA.html