PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ SELECCIÓ MILLORS VINS CATALANS  ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ❖ PAÍSDEVINS ❖ VINS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ❖ PAÍSDEVINS ❖ ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ SELECCIÓ MILLORS VINS CATALANS  ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖ ARTÉS OLOR DE TRADICIONS, DO PLA DE BAGES  ❖  RESTAURANTS I CELLERS, ARTÉS OLOR DE TRADICIONS ❖

PAÍSDEVINS

artés, olor de tradicions

 

Artés Olor de Tradicions

Cellers


Caves Gibert

   


Celler Cooperatiu Artium

   


  Celler Solergibert
Itineraris per Artés

Artés és un municipi situat a l'extrem oriental de la zona plana del Bages, en la conca de la riera Gavarresa i el seu afluent, la riera de Malrubí. Amb una activitat industrial important, és també un gran productor de vins i caves que tenen la denominació d'origen Pla de Bages.


Si bé els itineraris que descrivim són tots dos circulars i d'una llargada molt similar, tenen unes característiques prou diferenciades: el PR-C 135 o ruta d'Artés és planer i transcorre entre terres de conreu en la major part del recorregut i gairebé tot dins del municipi, encara que entra breument dins del terme municipal de Calders; l'altre sender, el PR-C 136, ruta Montcogul – la Gavarresa , entra dins del municipi de Sallent, presenta un desnivell major i transcorre, en part, per zones boscoses que s'enfilen al serrat de Montcogul per acabar el recorregut per la zona planera de Cabrianes i de la riera Gavarres.


www.artes.cat/itineraris_per_artes.htm
 

Artés Olor de Tradicions

Restaurants


Podeu consultar el tipus de cuina, menús, horaris, carta de vins... de cadascun dels 7 restaurants d’Artés que participen an aquesta promoció turística, seguint l’enllaç:


  Restaurants d’Artés

Artés

turístic


Dalt d'un turó, on té el nucli antic la població, hi ha restes de l'antic castell i de les muralles i encara hi són conservats l'absis romànic, part de la nau gòtica i el campanar de l'antiga església parroquial de Santa Maria. A la part moderna de la vila hi ha la nova església, de considerable fàbrica -és la segona més gran del Bages-, acabada el 1912.


Museu Pare Faura

També al nucli antic, al costat de l'antic castell i de les muralles, hi podem trobar el museu Pare Faura on podem veure màquines de les fàbriques antigues del poble, eines de treball, etc; i també podem trobar petites restes de la geologia de l'entorn, com per exemple algunes restes fòssils i minerals. A més a més es pot pujar fins a dalt del campanar antic, on hi ha unes espectaculars vistes del poble.

Entre les masies del terme destaca les Torres, antiga residència dels bisbes de Vic que conserva una torre, una sala coberta amb volta del segle XIII i una façana gòtico-renaixentista.


El Jaciment de Matacans, situat al sud-oest del terme i proper al límit municipal amb Calders, conté restes d'una vila ibero-romana fundada probablement entre els segles III i II aC.


A nivell natural destaca l'Alzina del Pujol - el nom científic de la qual és quercus ilex subsp ilex-; catalogada per la Generalitat de Catalunya com a Arbre Monumental i situada al nord del terme municipal. 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../NOVES_ANYADES_VINS/SELECCIO_NOUS_VINS.html

Artés

Olor de Tradicions


Feliçment, institucions i sector privat van de la mà per fer conèixer als aficionats a la gastronomia i els vins de qualitat del país, la realitat d’Artés. “Olor de Tradicions” ens permet acostar-nos als seus cellers i tastar els seus vins i caves directament amb els seus creadors. Ens permet també, entaular-nos  als seus restaurants triant el tipus de cuina que ens vingui més de gust : dels arrossos, a les pizzes i tapes o la brasa feta davant vostre. En comú : l’ús de productes del territori i una cuina - d’autor o completament canònica - arrelada a la comarca.


I amb descomptes i regals perquè marxeu d’Artés amb un bon post-gust i amb les ganes de tornar-hi.


Promocions

1- Visita guiada al casc antic + visita celler + àpat restaurant: 29 €

2- Visita celler + àpat restaurant: 27 €

3- Visita casc antic + àpat restaurant: 25 €

4- Visita casc antic + visita celler: 6 €

Grups: mínim de 4 persones i un màxim de 25.

Reserves

turisme@artes.cat o al telèfon 93 830 50 01. Ext. 6 (de dilluns a divendres)


Descomptes UBA

amb el producte turístic.


Cal Ton forn de pa

Per una compra superior a 10€, un 5% de descompte

Perruqueria Anna Maria

Per serveis superiors a 15€, regal d'una manicura

Reviure al Manantial

5% de descompte

La Lluna roba infantil-juvenil

10% de descompte

Pastisseria Dani

Per una compra de 5 €, val per un obsequi

Maria Mas perruqueria

Per serveis superiors a 50€, regal d'una manicura+ informació:

>> Artés Olor de Tradicions >>


 
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html

Posant Artés al mapa gastronòmic del país

Vist des de Barcelona, costa ubicar Artés al mapa. De fet, es molt possible que la majoria de la gent ni tan sols recordi haver escoltat el seu nom associat a un poble de Catalunya. Coses de ser terra de pas i de no “gaudir” del turisme de sol i platja o de la proximitat de les pistes d’esquí. Artés, porta d’entrada del Bages tant si veniu del Lluçanès i Osona, com si veniu del Vallès Occidental i amb una història de més de dos-mil anys, ens brinda l’encant de la Catalunya Central. Lluny de massificacions i presses, aquesta Vila atresora entre els seus camps, boscos i carrers, l’equilibri d’urbs i terra, modernitat i tradició que ara ens presenta a taula.

A dues passes de Manresa, quatre de Vic i sis de Girona i Barcelona, podem considerar Artés com bressol de vins del Bages, amb la presència de 3 cellers al mateix nucli de població i al voltant d’un miler d’hectàrees de vinya conreada. L’horta, l’olivera i el cereal, completen l’agricultura mentre que el bestiar oví, l’aviram i nostre senyor porc regnen - com ha de ser- en la ramaderia de la zona.

I amb aquests productes de la terra, criats a pagès  i treballats després en obradors i cuines, forns, restaurants i botigues artesenques, podreu disfrutar d’una taula variada però sempre honesta i d’uns vins arrelats, collits i madurats en aquest paisatge. Aquest és l’autèntic luxe d’Artés  : olor i gust de tradicions. Bages 100%.

Cliqueu damunt  nom de cada celler per a veure’n informació detallada ; amb els restaurants teniu l’enllaç que us porta a la seva plana web dins gourmetcatalunya.