terroir al límit - les tosses - doq priorat

millors vins negres: les manyes, vi negre doq priorat  monovarietal de samsó ( carinyena ), celler terroir al límit

 

97/100 punts

Terroir al Límit

Les Tosses

100% Carinyena

2012
DOQ Priorat. Vi Negre de Vila.

Varietats
monovarietal de Carinyena.

Anyada 2012


Vinyes i Terrer. finca Les Tosses , la quinta essència de la Carinyena vella del Priorat sobre sòls de llicorella. Una vinya a Torroja de Priorat, a 600 metres sobre el nivell de mar amb orientació sud en què Dominik va albirar puresa i autenticitat.

Edat: 90 anys.

Sòl: pissarra negra.

Clima: Mediterrani.

Rendiment: 1500 kg / ha.

viticultura biodinàmica de respecte al medi.


Vinificació

Verema: Manual en caixes de 10 quilos.

Vinificació: Vinificació tradicional a l'estil de Borgonya. Sense desrapar, el raïm es porten a un dipòsit. Quan està ple es tanca i s'espera fins que la fermentació arrenca de forma espontània. Ús de llevats indígenes. El raïm roman a una temperatura no inferior a 20ºC perquè sigui una fermentació curta i dinàmica.

Envelliment: La criança es realitza durant 24 mesos amb una combinació de bótes de roure francès de 500 litres usades i foudres de fusta austríaca Stockinger.


S'embotella per gravetat sense aclarir ni filtrar.

 

Celler Terroir al Límit


Torroja del Priorat

Expressió d’un paisatge

Des del renaixement del Priorat com a regió de vins de qualitat, la zona s’ ha forjat a través de la forta personalitat dels seus protagonistes. Començant pels pioners de fa 20 anys Barbier, Pérez, Palacios, Pastrana, Glorian.. difícilment trobarem cap altra regió vinícola al món on hi convisquin uns personatges amb tanta capacitat d’ innovar, crear i trencar motlles alhora. En definitiva d‘ anar contracorrent, de sortir de la fila, de qüestionar l‘ statu quo.  I bé, com passa sempre amb la gent de fortes conviccions que transmet la seva passió pel que fa, hi pots estar d’ acord o en desacord, però el que no pots fer és ignorar-los. Enfants terribles per a uns, genis per als altres, per on passen no deixen ningú indiferent, desperten passions contraposades.  És el cas d’ Eben Sadie i de Dominik A. Huber. Sudafricà i alemany, respectivament. Catalans del Priorat tots dos.

el nou gran clàssic del Priorat

Al límit per l’ orografia escarpada, pel sòls de llicorella, per l’ escassa producció de les vinyes i la dificultat del seu conreu, però al límit també per les idees trencadores que n’ Eben i en Dominik posen damunt la taula. S’ han fixat en les ampolles ? Bordeleses ? Noooo... Borgonyeses. Una desmarcada més, una nova aposta pel camí difícil. I mira que n’ era de senzill d’ arribar al Priorat, comprar les vinyes adients i dedicar-se a fer “el que s’ ha de fer”. Però aquest dos senyors ens diuen que abominen dels seus primers vins prioratins, que estaven equivocats..i això malgrat els elogis de la crítica. I al 2005/6 la crisi, el reconeixement personal que no els convenç el que fan..i el canvi de rumb. Trencant motlles i marcant el camí.


Terroir al Limit

Baixa Font 10,

43737 - Torroja del Priorat  (el Priorat )

Telf: +34 977 828 057   Fax: +34 977 82 83 80

www.terroir-al-limit.com        vino@terroir-al-limit.com


 

97/100 punts

Terroir al Límit

Les Tosses

100% Carinyena

Nota de Tast.

Vista. Color cirera madura fosc amb rivet grana. Abundant llàgrima, densa i de caiguda lenta.

Nas. intensitat i complexitat aromàtica. Fruita negra ben madura, gairebé licorosa amb intensos records minerals i notes florals. A mesura que s'oxigena apareixen notes especiades, balsàmiques i de fustes nobles.

Potent mineralitat i refrescants balsàmics de fons.

Boca. potents, amb cos i volum però fruitós ( fruita vermella i negra ) i amb presència mineral calcària. Bona acidesa, tanins rodons, sense escés de fusta. Final llarg, persistent i marcadament  mineral.Alcohol: 14º
Serviu a 16-17ºC

Producció: 1.200 ampolles

pH 2,98
Decanteu 1-2h abans de servir.

Consum ideal 2014 - 2024

Pvp 180€


Reconeixements

Entre els més destacats:

  1. 98 Punts Parker- Wine Advocate ( anyada 2012 ) i

  2. 93 Punts Peñín 2015 ( anyada 2012 ).


 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../NOVES_ANYADES_VINS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Terroir al Límit Les Tosses 97/100 punts

100% Carinyena 2012 DOQ Priorat. Vi Negre d’alçada, muntanyes de Torroja, llicorella negra, vinyes de 90 anys.

Aquest 2012 els resultats són encara millors. Aquest any Les Tosses i Manyes estan en el mateix nivell de qualitat. En el segon dia de tast, el vi és mostra molt més obert i expressiu sense cap signe de fatiga o reducció. Per contra, és mostra molt fresc i complex. fresca i molt millor.../ /.. Enorme el seu potencial de desenvolupament en ampolla”.  The Wine Advocate.