espectacle vins, espectacle del montsant

millors vins negres catalans: espectacle del montsant, monovarietal de garnatxa negra del montsant, amb el segell de rené barbier

 

99/100 punts

Celler Espectacle

Espectacle del Montsant

Garnatxa negra DO Montsant

2012.
Negre

Varietats

100% Garnatxa Negra DO Montsant


Vinyes i Terrer

Finca Espectacle, ubicada a La Figuera ( El Priorat ).

Superfície: 2 hectàrees.

Edat: Vinyes de Garnatxes centenàries.

Sòl: Feixes calcaris amb capes argiloses.

La verema selectiva es realitza en caixes en el moment òptim de maduresa fenòlica i s'emmagatzema en una cambra frigorífica a 4ºC durant unes 24 hores.

Vinificació Després de procedir a un desrapat, el raïm és seleccionat gra a gra en una taula de selecció vibratòria, el que permet eliminar aquelles baies que no siguin adequades (panses, raïm una mica verds ...). Després d’un premsat lleuger, la pasta de verema és sulfitada lleugerament i bombada fins a una cisterna nova de roure francès (Quercus petraea) de gra molt fi. Es realitzen nombrosos remuntatges i enfonsaments del barret per tal d'obtenir l'extracció idònia de color i de tanins. Maceració de 4 o 5 setmanes segons les condicions reals de maduresa de cada verema. La fermentació malolàctica espontània es realitza en bóta.

Envelliment: Criança en bóta de roure francès (Quercus petraea) de 40 hectolitres de gra molt fi durant 14-16 mesos.
 

99/100 punts

Celler Espectacle

Espectacle del Montsant

Garnatxa negra DO Montsant


Nota de tast:

Vista. Color intens en comparació amb anyades precedents. Brillant, diàfan i profund, ens delecta amb una exuberant aparença en la qual es distingeixen clares notes violàcies sobre un fons robí.

Nas notes de fruites vermelles i un fons floral molt ben definit. Ràpidament apareixen la rosa i la violeta envoltades d'una creixent complexitat en la qual es distingeix el cacau i el cassis. A poc a poc, a mesura que s'aireja, la seva aroma creix i apareixen les seves característiques notes de flor de taronger.

Boca. es mostra opulent i summament llaminer. Ja immediatament la seva agradable i intensa textura acaricia el nostre paladar amb sensacions molt grates i ens deixa un agradable i molt llarg record.Alcohol 15,5% vol

Recomanable decantar 30 min abans de la degustació.

Serviu a 16-18ºC

Consum òptim: 2015-2025

Ampolla Borgonya 0,75cl, 5.550 en total.
PVP aprox. 100


MaridatgeReconeixements

  1. 99 punts Parker ( anyada 2012)

  2. 98 punts Parker ( anyada 2010)

  3. 96 punts Peñín ( anyada 2011)

  4. 94 punts Peñín ( anyada 2012)

  5. 94 punts Tanzer (anyada 2011)"Living up to its name, the 2010 Espectacle del Montsant, sourced from three hectares of centenary Garnacha and aged in a 4,500-litre oak foudre, has a really spectacular nose, with such perfume that it feels almost like a white, with notes of lilies, rose petals, lychee, orange blossom, candied violets and blood oranges. The palate is akin to chewing into maraschino cherries, full of energy, with musky flavors, a great, persistent aftertaste lingering in your mouth for minutes. Despite its 15% alcohol, the wine feels medium-bodied and easy to drink, it makes you long for the next sip. A wine to smell for hours, as it develops and changes like a chameleon in the glass: black olives, tree bark, kirsch, fennel, orange skin, violets, malt, and smoke. A superb, world-class Garnacha: spectacular! 5,500 bottles produced. Drink now-2025". 

The Wine Advocate
Celler Espectacle Vins

Tocant el cel del Monsant


ESPECTACLE 2012

Garnatxa negra DO Montsant

L'Espectacle neix d'una antiquíssima vinya centenària penjada d'un cingle, en meitat d'un espectacular paratge de la zona nord-oest del Montsant. Considerat un dels millors vins de Garnatxa del món, expressa amb mestria una delicadesa i complexitat impressionants. L'anyada 2004 va obtenir 99 punts Parker i l'últim tast pels responsables de The Wine Advocate no s'ha quedat molt enrere, de manera que podem parlar d'un vi que pertany a la categoria de vins mítics mundials. Una autèntica joia d’edició forçosament limitada, com tots els grans vins de la zones Priorat-Montsant. Un luxe a l'abast de molt pocs.


Espectacle, màgia, terrer, calfred, oasis d’excepció, tendresa floral, amistat, agraïment, escollits en aquest espai, sensacions d’emoció, d’agraïts sentiments. Des de la part més alta d’aquestes vinyes centenàries, mil sensibilitats diferents; comença l’Espectacle!

Trobada d’agraïments entre els que hem treballat darrera el teló (20 anys) i el nostre públic fidel.


Espectacle 2012            

El seu color, brillant i diàfan, reflecteix les tonalitats vermell porpra pròpies de l’ actual joventut.

El seu aroma manté les notes que caracteritzen, any rere any, a aquest singular vi. Immediatament després de servir la copa, ja ens sedueix amb subtils aromes de fruites negres madures. A poc a poc, la nostra paciència es veu recompensada i el vi s'obre per mostrar tota la riquesa que conté. La rosa, la flor del taronger, fins i tot la violeta floreixen a la copa integrant-se en una exuberant complexitat.

René Barbier


Clos Mogador, SL

Camí Manyetes, s/n.

43737-Gratallops

Spain

Tlf: + 34 977 839 171

closmogador@closmogador.com

41,190410 - 0,771867

+41° 11' 25.36", +0° 46' 18.98"

google maps

 

 

ENOTURISME

closmogador@closmogador.com

+ 34 977 839 171

Katja 665804061

Isabelle 627449667


>> CELLER ESPECTACLE VINS DO MONTSANT
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../NOVES_ANYADES_VINS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Celler Espectacle, Espectacle del Montsant 99/100 punts

Des de la presentació de la primera anyada el 2004, l’Espectacle, ha assolit grans reconeixements entre sommeliers, periodistes i professionals del món del vi a nivell mundial. L’Espectacle ha rebut alguns de les valoracions més excepcionals com els 99 punts de la revista “The Wine Advocate” del prestigiós crític Robert Parker, per l’anyada 2004, o els 98 punts Parker de la darrera anyada, la 2012.