PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦  VINS CATALANS PER A L’ESTIU ❦ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ VINS CATALANS PER A L’ESTIU ❦ VINS DE CATALUNYA PER A L’ESTIU ❦ VINYES I CELLERS, TERRA I GENT ❖ PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ VINYES I CELLERS, TERRA I GENT ❖ PAÍSDEVINS  ❖ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU RIERA, EDITORS

PAÍSDEVINS

rosats per a l’estiu

ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ VINS CATALANS PER A L’ESTIU ❦ VINS DE CATALUNYA PER A L’ESTIU ❦ VINYES I CELLERS, TERRA I GENT ❖ PAÍSDEVINS  ❖

 

Capafons-Ossó Roigenc

Rosat


Varietats Syrah 100%

DO i Tipus: DO Montsant. Jove Rosat

Anyada : 2011


Vinyes i terrer

El Roigenc és un vi rosat de la Finca Masia Esplanes.

Vinificació. Maceració d'unes 8 a 12 hores i amb una posterior fermentació a 15ºC.

14,5º Alcohol


Nota de Tast.

Té un color vermell brillant, amb aroma de grosella ample i fresc.

A la copa mostra un nas elegant, amb mils de groselles, regalis roig, anisats, inclús fruita groga, préssec de Calanda, és seriós i vinós. En boca es fresc, lleuger i agradable, amb l'acidesa una mica continguda, i amb una bona persistència. Sense amargors i amb caràcter.

Maridatge.

Ideal amb receptes acompanyades amb salsa de tomàquet i herbes aromàtiques. Perfecte per a preparacions de pollastre, llagosta i peixos en salsa. L’aroma de fruites del vi fa que les receptes agredolces siguin perfectes quan les acompanyem amb aquest vi rosat.

Serviu entre 8-12 ºC.


Aquest és un vi rosat potent i amb caràcter que conserva les seves característiques varietals i afruitades més d'un any en botella.        

 

Buil & Giné

Giné

Rosat

Varietats. Garnatxa i Merlot.

DO i Tipus:

D.O.Q. Priorat

Anyada : 2011

Vinyes i terrer:

Tipus de sòl: Llicorella (pissarra del període carbonífer).

Origen: Garnatxa i Merlot de vinyes joves de la finca “Mas d’en Sastre” situada a

la localitat de Gratallops.

Vinificació : Criomaceració prefermentativa a 8ºC, fermentació alcohòlica a 18ºC  en dipòsits d’acer inoxidable. Acabada la fermentació es deixa macerar dos

mesos amb les seves mares fines. Passat aquest temps s’embotella.


Nota de tast

Vi Rosat sec, molt aromàtic i alhora complex. Predomini absolut de les fruites vermelles i les flors.

Grau alcohòlic: 13,5º.

Consum: Entre 10 i 14ºC i fins a dos anys després de la collita.

 

Can Ràfols

dels Caus

Petit Caus R.


Varietats. 30% Merlot, 30% Ull de llebre, 10% Syrah, 15% Cabernet Sauvignon i 15% Cabernet Franc.

DO i Tipus:

DO Penedès. Jove

Petit Caus Rosat. Anyada : 2011

Vinyes i terrer:

Vinyes

Fondo, Sota Penyes, La Sinia, Avellaner, Calma.

Sòl

Argilós i calcari.

Cultiu

No es fa ús d’insecticides o herbicides i les vinyes es treballen de manera ecològica.

Vinificació.

Verema

Tot el raïm es cull a ma.

Inicialment la vinificació es realitza per separat segons la varietat. Maceracions i fermentacions llargues en dipòsits d'acer inox.

Fermentació

23 dies.

Grau alcohòlic

11,5º

Nota de Tast.

De brillant color rosa salmó.

Al nas és afruitat, llaminer i equilibrat. En boca ofereix una gran frescor donada per la seva acidesa equilibrada. Té un pas suau .

Un vi per tots els moments. Fruites dolces, frescor i llaminadures. La seva harmonia ho fa irresistible.

Serviu a 8ºC


Maridatge.
Aperitiu, Entrants suaus, Amanides complexes, Pastes amb salsa de carn, Risottos, Carns blanques


 

Celler de

Capçanes

Mas Donís R.


Varietats. 80% Garnatxa, 10% Sirà + 10% Merlot

DO i Tipus: DO Montsant, Jove Rosat

Anyada : 2011


Vinyes i terrer

Edat dels ceps: 30-60 anys de Garnatxa vella
sòl: argilós, granit, en terrasses. El Merlot està a una altitud de 550 m i és l'última varietat a Capçanes en ser recollida, el que permet un llarg cicle de vegetació.


Vinificació.

Verema manual a meitats de Setembre
1500g per cep, 30-45hl/ha

Mètode de sagnat - no premsem el raïm, només deixem "sagnar" la pell.
Fermentació amb temperatura controlada (13-15ºC)
Maceració: 10-12 hores es vinifiquen les varietats per separat

Envelliment posterior en tanc durant 4 mesos, abans d'embotellar

Producció total:

60.000 ampolles (75cl.)

Nota de Tast.

Color rosa intens; Aromes de fruita vermella, cirera, maduixa .... molt fresc i alhora amb cos, diferent de la resta de rosats ... llarg en boca.

Maridatge: 

Aquest és un vi universal. En tenir cos, marida bé amb marisc, arrossos, carns blanques o amanides ....


“The Wine Advocate”, Robert Parker, USA:

  1. “Mas Donis Rosé 2010: 88p "The 2010 Mas Donis Rosat is 80% Garnacha with the balance Syrah and Merlot made by the saignee method. Cherry pink in color, it sports inviting aromas and flavors of strawberry and raspberry leading to a dry, lively, savory Rose for drinking over the next 12-18 months. It is an excellent value! Rating: 88 points; Drink 2011-2012; Est. cost: $10; WA, nº 194, May 2011"

  2. "Mas Donis Rosat´06”: 89p  “..an excellent value!”

  3. “The Boston Globe”, USA:

  4. "Mas Donis Rosat 2009”: Plonk of the month “..ripe, rich style..”

 

Coca i Fitó

Rosa

Syrah


Varietats: 100% Sirà


DO i Tipus:

vi rosat - DO Montsant


Vinificació

part del vi madura durant 3 mesos en bótes de roure francès i en bótes de cirerer.

alcohol 14%

producció 3.000 ampolles.


Nota de Tast.

Vi de color liliaci molt brillant, amb força fruita, notes especiades, balsàmiques, llaminer, ampli i amb una bona sensació de frescor. Un vi rosat amb llarga vida, durant el primer any fruita i frescor. Durant el segon any la fruita es redueix mentre les notes balsàmiques evolucionen mantenint la mateixa sensació de frescor.

Maridatge.

Ampli ventall per a maridatges gastronòmics.


premsa/premis

  1. Guia Peñin : 89 p. 2009; 93 2006

  2. International Wine Cellar (Tanzer) : 88 anyada 2009

 

Joan Sardà

Cabernet

Sauvignon


Varietats 100% Cabernet Sauvignon


DO i Tipus:

DO Penedès, Rosat jove

Graduació alcohòlica: 12,5% vol.


Nota de tast

Color i Aroma : Elegant color cirera amb una excel·lència d’aromes primaris de la varietat, nets i brillants.

Tast: A la boca resulta sedós i fresc, amb intensitat de fruita fresca (mirtils, grosella). Final de boca llarg, agradable i encisador.

Maridatge : Resulta especialment adequat com a aperitiu, com acompanyament de mariscs i sopes, o com a copa de mitja tarda.

Temperatura de servei : Entre 8 i 10 ºC.

Presentació : Ampolla de 75 cl.

 

Selecció de Vins per a l’Estiu’12

r·o·s·a  r·o·s·a·e

Rosats ben declinats, amb mil i un matisos diferents : dels més clàssics amb cabernet sauvignon, merlot, syrah, als més innovadors amb les nostres varietats redescobertes : trepat, sumoll, garnatxa... En comú, la seva pròpia personalitat i el seu caràcter versàtil que els fa aptes per una amplia carta de plats i moments. Frescos, no pas glaçats, en els rosats que us proposem hi trobareu el company ideal pels aperitius, els plats i les postres estiuenques o la copa del capvespre.

Dels més suaus, i afruitats als que mostren un cos i volum gairebé de vi negre, però sempre amb una acidesa ponderada que ens aportarà una sensació fresca i estimulant en boca.

Aquí en teniu 12 ; a més a més, en teniu 3 més fets amb Trepat  a la selecció que vam publicar el mes de juliol amb motiu de la Festa del Trepat de Barberà de la Conca.

Podeu clicar damunt cada imatge per veure’n les característiques i nota de tast.  ➤ ➤ ➤ ➤

PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../NOVES_ANYADES_VINS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html