PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦  VINS CATALANS PER A L’ESTIU ❦ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ VINS CATALANS PER A L’ESTIU ❦ VINS DE CATALUNYA PER A L’ESTIU ❦ VINYES I CELLERS, TERRA I GENT ❖ PAÍSDEVINS  ❖ VINS DE CATALUNYA ❦ VINYES I CELLERS, TERRA I GENT ❖ PAÍSDEVINS  ❖ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU RIERA, EDITORS

PAÍSDEVINS

rosats per a l’estiu

ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS ROSATS DE CATALUNYA ❦ VI ROSAT ❖ PAÍSDEVINS ❖ ELS MILLORS VINS ROSATS DE CATALUNYA ❖ PAÍSDEVINS ❖ VINS CATALANS PER A L’ESTIU ❦ VINS DE CATALUNYA PER A L’ESTIU ❦ VINYES I CELLERS, TERRA I GENT ❖ PAÍSDEVINS  ❖

 

Pardas

Sumoll

Rosat


Varietats Sumoll 100%

DO i Tipus: DO Penedès. Jove Rosat

Anyada : 2010


Vinificació.

Verema manual i seleccionada. Una part realitza la fermentació en bótes de castanyer on reposa durant uns dos mesos. La resta realitza el procés en acer inoxidable.

Grau d' alcohol: 13.5 º

Serviu a de 10 ºC.


Nota de tast

Intens color gerd amb delicats reflexos violacis. Molt brillant.


Intenses i complexes aromes. Sobre un intens fons balsàmic apareix una gran varietat de vegetals, herbacis (amb un fort component anisat) i notes minerals. Tots ells barrejats amb una rotunda i fresca fruita vermella i subtils records cítrics.

Saborós, sec i molt fresc, amb un sorprenent cos i volum. Pas untuós amb l'expressiva fruita plena de balsàmics, làctics i herbacis. Excel·lent acidesa. Final llarg i persistent, amb un lleuger punt amarg.


Maridatge
Entrants, i amanides de pasta o arròs, carns roges a la brasa, peix blau i paelles de carn.

pvp < 10 €
 

Mas Blanch

i Jové

Saó Rosat

Varietats. Sirà (60%) i Garnatxa negra (40%)

DO i Tipus:

DO. Costers del Segre

Anyada : 2011

Vinyes i terrer:

Vinyes i Terrer

El sirà prové del Llinars (vinya de 5 anys) i la garnatxa negra del Pla d'en Mas (vinya de 20 anys). Les dues són vinyes molt pedregoses, terreny argilós-calcari, amb molt bon drenatge, molt seques, a més de 700 metres d'altura i dins del mateix municipi de La Pobla de Cérvoles.

Producció (kg/ha.): uns 4.000 Kg. per Ha. Raïms seleccionats i veremats a mà en el seu moment òptim de maduresa.

Nota de tast

El Saó Rosat és un vi on predominen les notes de maduixa àcida, cireres i violetes, amb un toc de fonoll. Vi molt rodó i equilibrat amb una bona acidesa, llarg, untuós, envolvent. Sexi, sorprenent i divertit, perfecte per una nit d'estiu! 

Núm. d'ampolles l'any 2011: 3.000 ampolles 

Temperatura : Consumiu entre 12-14º C

Maridatge: Arrossos, pastes, plats mar i muntanya, carns blanques i rosades, peixos grassos.

 

Mas Comtal

Pizzicato

Rosat


Varietats. 100% Muscat d’Hamburg.

Anyada : 2011

DO i Tipus:

DO Penedès

Concepte : Heus aquí la tercera collita d’un rosat lleugerament efervescent, elaborat amb la varietat Moscat d’Hamburg; moscat negre d’origen alemany, resultat d’un creuament entre Moscat d’Alexandria i Trollinger ( varietat cultivada a la zona italiana del Sud del Tirol ). Aquesta vegada ens hem inspirat en la música clàssica per donar- li nom : PIZZICATO que és el terme que s’aplica a la tècnica musical que consisteix en tocar un instrument de corda (como el violí, la viola, el violoncel i el contrabaix), espessigant les cordes amb el cap dels dits. D’aquest vi n’hem elaborat 3800 ampolles i va adreçat  sobretot als amics del vi d’ànima i esperit jove, com a una opció divertida i distesa per prendre-se’l com a aperitiu o entre hores. Òptim també per acompanyar entrants, pasta o pizza.

Vinificació :Un cop el raïm és desgranat es macera unes 12 hores a una temperatura de 14ºC. Després fermenta durant 15 dies a una temperatura de 14-15ºC. Un cop el vi s’ha filtrat de manera que està a punt per ser embotellat s’hi afegeix una petita dosi de gas carbònic i s’efectua al seu embotellat.

Grau alcohòlic 12.5% vol.

Acidesa Total 5,7 g/l (tartàric)

Nota de Tast

Color: rosa pàl·lid.  Aroma :expressiu, fruita madura, gerds.  Tast: Boca dolcenca, fruitós, bona acidesa. (Guia Peñin 2009)

Maridatge : Molt recomanable com a vi d'aperitiu, i com a vi entre hores. Òptim també per acompanyar entrants, pasta o pizza. (el nostre sugeriment) Ideal complement per pasta o pizza. La seva imatge desenfadada ens va fer dubtar, la varietat ens cridava l'atenció, la fruita ens va atrapar i l'ampolla es va acabar sense adonar-nos-en. És un vi per a tots els públics, desenfadat, descarat, als més exigents els cridarà l'atenció la intensitat de la fruita, motiu pel qual agrada a la resta dels mortals.(www.adictosalalujuria.com)

Distincions i Premis

  1. GUÍA PEÑÍN 2009. Pizzicato 2008. 81 punts.

  2. pvp < 10 €

 

Parés Baltà

Ros de Pacs

Rosat


Varietats. Syrah 45%), Merlot (41%) i Cabernet Sauvignon (14%).

DO i Tipus: DO Penedès, Jove Rosat

Anyada : 2011


Vinyes i terrer

Parés Baltà Ros de Pacs Joven Rosat 2011

Finca Parés Baltà, 230 m. d’altitud.

Totes les vinyes i el seu conreu tenen certificació ecològica.


Vinificació

Fermentació a 16° C en dipòsits d’inoxidable durant 2 setmanes, amb una lleugera aturada al final de la fermentació per conservar una sensació dolça.


Nota de tast

Color rosa cirera. Aroma delicat de fruits del bosc. En boca es suau i fresc. Te un bon equilibri entre acidesa i sucres. Temperatura de servei: 7 - 10° C.


pvp < 5 €

 

Terra

Remota

Caminito


Varietats: Garnatxa negra 60%, Syrah 40%


DO i Tipus:

Rosat Jove - DO Empordà


Vinificació i Cultiu : Cultiu ecològic en reconversió. Agricultura amb respecte  màxim a la naturalesa, sense herbicides però amb conreu entre les finques i  descabdellat entre els ceps. Collita manual en caixes de 10 kg. Desarrapat seguit de triatge i maceració pel·licular. Premsat pneumàtic a baixa pressió. Fermentació a 18 °C, un 20% del vi té una criança en bóta durant 6 mesos.

Analítica: Alcohol: 13% vol Sucres reductors: 1.9 g / l. Acidesa total: 3.82 g / l.Acidesa volàtil: 0,53 g / l. SO2 Total: 74 mg / l PH: 17/03

Nota de Tast

Color : Vestit rosat suau, salmó. Aroma : Fina i discreta amb tipicitat de gerds i préssec. Tast : Bella frescor en boca, vi llaminer amb acidesa i notes petites de fruites del  bosc. Finesa i elegància caracteritzen aquesta anyada.

 

Vall de

Baldomar

Cristiari R.


Varietats: Cabernet Sauvignon i Merlot

DO i Tipus

Rosat Jove. DO Costers del Segre.


Vinificació

Elaborat mitjantçant el procès de vinificació en “GRIS” caracteritzat per la separació ràpida del most flor de les parts sòlides del raïm, previament desrrapat sense premsar-lo. Fermentació a 17º durant 10 dies, posteriorment s’estabilitza en fred, es filtra i s’embotella.

Alcohol : 14,5%


Nota de Tast

Color rosat intens, de maduixa amb el ribet violat.

Aromes de fruites vermelles, notes làctiques. Intens i llarg. En boca sorprèn pel seu cos i volum, gairebé un negre.  Gustos de fruites del bosc, amb un pas sedós, equilibrat i de bona acidesa. Post-gust llarg molt agradable.


Maridatge

Vi ideal per a disfrutar-lo als entrants, aperitius, pasta italiana, arrossos de peix o carn. Carns blanques i a la brasa. Molt versàtil i amb molt de joc.

Serviu-lo entre els 8º i els 10ª


pvp < 10 €
 

Selecció de Vins per a l’Estiu’12

r·o·s·a  r·o·s·a·e

Rosats ben declinats, amb mil i un matisos diferents : dels més clàssics amb cabernet sauvignon, merlot, syrah, als més innovadors amb les nostres varietats redescobertes : trepat, sumoll, garnatxa... En comú, la seva pròpia personalitat i el seu caràcter versàtil que els fa aptes per una amplia carta de plats i moments. Frescos, no pas glaçats, en els rosats que us proposem hi trobareu el company ideal pels aperitius, els plats i les postres estiuenques o la copa del capvespre.

Dels més suaus, i afruitats als que mostren un cos i volum gairebé de vi negre, però sempre amb una acidesa ponderada que ens aportarà una sensació fresca i estimulant en boca.

Aquí en teniu 12 ; a més a més, en teniu 3 més fets amb Trepat  a la selecció que vam publicar el mes de juliol amb motiu de la Festa del Trepat de Barberà de la Conca.

Podeu clicar damunt cada imatge per veure’n les característiques i nota de tast.  ➤ ➤ ➤ ➤

PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../NOVES_ANYADES_VINS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html